Utställningsvinst

Utställningsvinsten "Haiku" av Stefan W Igelström tillföll Laila Wibom.

Välkomna till Stefan W Igelströms kosmos,

Utställningsansvarig PG Igelström hälsar välkomna
Äntligen öppnas "livet" ...
... och kan begrundas av vernissagebesökarna
Stort och smått, "Molnen vandrar över sjöarna" och Haiku
Konstnären i samspråk med tidigare Motalagalleristen Seved Isaksson

och ett skapande präglat av kärlek till naturen, människan och livet!

Utställningsvinster

Utställningsvinsten "Delad ljusblå" av Tommy Linsqvist tillföll Ewa Mellberg, och ring i silver av Marita Carlborg Olsson tillföll Margareta Wahlbin.

Kontrastrik utställning med Marita Carlborg Olsson och Tommy Lindqvist

En av utlottningsvinsterna till besökande medlem

En spännande och kontrastrik utställning med Tommy Lindqvists expressiva måleri och Marita Carlborg Olssons strama formspråk i smycken och corpus.

Tommy Lindqvist är född och uppvuxen i Motala: "Konst i olika former har alltid varit närvarande i mitt liv. Sedan 2004 bor och målar jag på Wallnäs Gård i Nykil. Mina tekniker är blandat akvarell och akryl. Jag är i princip autodisakt men har gått kurser hos Mallfred Kersesturi och AnnMarie Löf. Jag målar efter stundens ingivelse, det jag själv tycker om att se, så vill jag måla..."

Marita Carlborg Olsson: "Jag är utbildad guldsmedsmästare vid Sveriges Juvelerare och Guldsmedsförbunds skola, Strålsnäs i Mjölby mellan åren 1967 till 1971 och det var även då jag fick mitt gesällbrev. Mitt mästarbrev fick jag 1995 och har sedan 1972 haft egen verksamhet och har min atelje i Blåvik utanför Boxholm. Jag har blivit tilldelad en mängd olika stipendier och medverkat i många utställningar runt om i världen. Jag har även haft äran att få visa upp mina verk i kyrkor i Mellansverige. I mitt formspråk är kontrasterna viktiga. Matt mot blankt, silver mot guld, den ljusa metallen mot svart niello. Släta ytor och strama former. Enkelhet tilltalar mig".

Utställningen pågår tom 29 sep, och besökande medlem har chansen att vinna såväl målning som smycken.

Motala Konstförenings ordförande Ann-Sofie Fredriksson
Marita Carlborg Olsson visar ett knypplat smycke
Tommy Lindqvist presenterar sitt måleri

Årsmöte 2022

Vinnare i årets decemberlotteri:

1. Eivor Oberpichler (James Bates- Flora 1)
  2. Lennart Johansson (Eva-Lena Martinsson- Färgreprografi)
  3. Leena Bengtsson (Lars-Åke Pettersson – Vintermotiv 1)
  4. Anders Hedin (Rebecka Eriksson – Textilskiss)
  5. Anna Tengby (Kerstin Lundh – Äldre kvinna)
  6. Eva Andersson (kvarstår till nästa lotteri)
  7. Therese Bergvall (Tommy Lindqvist- Hela Paletten)
  8. Inga-Lisa Nordanskog (kvarstår till nästa lotteri)
  9. Elisabeth Andersson (3 st Grafiska blad)
  10. Elisabeth Nord (avstår vinst)
  11. Bo Axelsson (Lars-Åke Pettersson – Liten stuga)
  12. Irene Carlsson ( Hans Ström - Dockan med Motala Express, Gicléetryck)
  13. Allian Carlsson (Lars- Åke Pettersson -Vintermotiv 2)
  14. Inga-Lill Ax ( Stefan Igelström – Medelhavets glöd, färglitografi)

James Bates Flora 1

Medlemsutställningen

Äntligen, efter flera pandemiinställda försök blev det nu dags för årets höjdpunkt, utställningen då alla medlemmar är välkomna att visa ut sina alster. Närmare 20 olika utställare bidrog till att göra årets medlemsutställning till en riktig fest för ögat. Totalt visades 80 verk i vitt skilda tekniker, som tillsammans bildade en riktigt fin utställning. Ett smakprov hittar du här,

En av lotterivinsterna 2021 var Eva-Lena Martinssons Up up up

Efter tekniska problem den 16 feb hölls äntligen ett stadgeenligt årsmöte den 2 mars. Även detta årsmöte hölls digitalt, men eftersom pandemirestriktionerna nu är lyfta i samhället, kommer vi fortsättningsvis att återgå till fysiska möte om inga nya påbud utfärdas. Hursomhelst fick styrelsen ansvarsfrihet och en ny styrelse kunde väljas så att vi förhoppningsvis kan återgå till normal verksamhet under 2022!