Planerade aktiviteter 2023

Detta är den andra minnasutställningen av tre med Motalakonstnären Lars Åke Pettersson, och omfattar måleri, akvareller, skisser och skulpturer.

* 15 - 22 april   2:a minnesutställningen med verk av                                                               motalakonstnären Lars Åke Pettersson

* 18 - 30 mars   Mona Huss Wallin

* 13 - 25 maj   Carl Schnell, foto

*  2 - 14 sep    Josefina Tengwall, textil mm

*  7 - 19 okt     Elin Redin, konst, form, design

* 11 - 16 nov   Information kommer

*  2 - 7 dec     Medlemsutställning

Lars Åke Pettersson minnesutställning 15 - 23 april 2023

Lars Åke Pettersson föddes 1923 i Motala och växte upp i Hyddmarken. Sin konstnärliga bana startade han på 1940-talet samtidigt som han arbetade som yrkesmålare i Motala.

Under 50- och 60-talet gjorde han flera utlandsresor till bl a Spanien, Grekland, Frankrike, Norge, Island och Irland. Detta präglar motiven på Lars Åkes målningar. Många av hans målningar bär dock vittnesbörd om hans kärlek till hembygden d v s Motala med omnejd. Hans syskonbarn berättar om när de var små och kom på besök hos sin morfar och morbror i Motala då blev det ibland för mycket för Lars Åke så då tog han cykeln och cyklade till Paris eller någon annan stans i Europa och målade istället. 

Såhär skriver han själv:

"Jag målar för att det roar mig att måla - det är ord som någon annan sagt, men det stämmer precis. Eftersom jag lever på ett annat yrke så kallas jag amatör, men det betyder också att jag inte behöver måla när jag inte vill eller inte har inspiration. Jag behöver inte måla serier av säljbara gröna landskap för att överleva. Jag kan måla de motiv som jag själv tycker om.

Varför målar jag - det vet jag inte det bara blir så".


Lars Åke Pettersson dog i cancer våren 1982.

*  28 feb          Årsmöte. Tid: kl 19.00

                                     Plats: Café Utsikten, Urban Hjärnes Väg 6